دسترسی عمومی را در لابی مرکز درمانی فراهم کرده و به کارکنان بیمارستان اجازه میدهند تا در مواقع اضطراری به راحتی و با سرعت در سالنها حرکت کنند.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی:
درب اتوماتیک بیمارستانی در انواع گوناگون و با ویژگیهای خاص تولید میشود. این درب ها علاوه بر رعایت ضوابط بهداشتی، به استحکام و مقاومت آنها در برابر ضربات مختلف نیز توجه میکنند.
درب اتوماتیک بیمارستانی انواع مختلفی دارد که برای فضای بیمارستان با حساسیت های بالا طراحی شده است. درب اتوماتیک سبب می شود تا رفت و آمد در بخش های مختلف بیمارستان راحت تر صورت گیرد و نیازی به استفاده از دست برای باز و بسته کردن درب وجود نداشته باشد. از این رو این درب ها علاوه بر استفاده راحت می توانند برای جلوگیری از اشعه های مختلف در انواع دارای سرب نیز تولید شوند. همچنین در بخش هایی از بیمارستان هم درب هایی با ضریب ورود کم مورد استفاده قرار می گیرند.
درب اتوماتیک هرمتیک یا درب هرمتیک، یک نوع درب اتوماتیک است که طراحی شده است تا فضایی را از طریق سیستمهایی که فشار هوا یا گاز را تنظیم میکنند، هرمتیک نگه دارد. این درها عمدتاً در محیطهایی استفاده میشوند که نیاز به کنترل دقیق فشار هوا و دما دارند، مانند اتاقهای عمل واحدهای بخش جراحی بیمارستانها، اتاقهای تمیز، آزمایشگاهها و اتاقهای سفارشی صنایع داروسازی و صنایع دارای فرآیندهای خاص است.
درب هرمتیک به دلیل طراحی خاص خود، مهارت بالایی در سرکوب گرد و غبار، میکروبها، هوازی و غیره دارد و تضمین میکند که درون فضای محیط مورد نظر ناخالصیها و عوامل زیستی و میکروبی وارد نشوند. همچنین، دربهای هرمتیک معمولاً سر و صدای کمتری دارند و از طریق سیستمهای کنترل شده، به صورت خودکار باز و بسته میشوند.
نحوه عملکرد درب هرمتیک معمولاً بر پایه ایجاد فشار هوا یا وکیوم استوار است. سیستمهای فشار هوا با استفاده از کمپرسورها و واحدهای کنترل طراحی شدهاند تا فشار هوا را در داخل فضاهای مورد نظر حفظ کنند. این فشار هوا، درب را به طور محکم به چارچوب یا آستانه در داخل جا نگه میدارد و در نتیجه از نشت هوا و ورود ذرات خارجی جلوگیری میکند.
درب های اتوماتیک که در بیمارستان ها استفاده می شود، انواع مختلفی دارند که برخی قابل استفاده در ساختمان های دیگر هم هستند ولی برخی مختص استفاده در بیمارستان هستند.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی در بخش های مختلفی مانند آی سی یو، بخش های رادیولوژی و دارای اشعه و ... قابل استفاده هستند. درب ها تنوع زیادی در باز و بسته شدن و لولاهای خود دارند.
ویژگی ها و خصوصیات درب اتوماتیک بیمارستانی:
یکی از خصوصیات درب اتوماتیک بیمارستانی داشتن لایه ای سرب در درون خود است که باعث می شود تا اشعه های مورد استفاده در رادیولوژی، رادیوتراپی و ... جذب شده و به بیرون منتشر نشوند. این درب ها در سایزهای مختلف بسته به فضای مورد استفاده سفارش داده شده و تولید می شوند.
همچنین درب های اتوماتیک معمولی هم برای بخش های ورود و خروج مورد استفاده قرار می گیرند که دارای لولاهای مختلفی هستند.
دسته بندی های مختلفی از درب های اتوماتیک بیمارستانی بر اساس کارایی که درب اتوماتیک بیمارستانی دارند صورت می گیرند.
انواع درب اتوماتیک بیمارستانی
درب اتوماتیک بیمارستانی بر اساس مکانی که قرار است در آن تعبیه شوند می تواند متفاوت باشد.
درب اتوماتیک بیمارستانی بر اساس نوع لولاها و نحوه باز و بسته شدن این درب ها است.
باز و بسته شدن درب ها که به صورت کشویی، درب اتوماتیک کرکره ای و ... هستند در محیط های پر رفت و آمد و برای درب های ورودی مورد استفاده قرار می گیرند درب های اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ انواع مختلفی دارند که به صورت کشویی باز و بسته می شوند. این درب ها برای بخش های ورودی، درب های بخش های ICU, CCU و... مورد استفاده قرار می گیرند.
درب های اتوماتیک اسلایدینگ شامل موارد زیر هستند:
دارای دو لنگه ثابت و دو لنگه متحرک
دارای دو لنگه متحرک
دارای یک لنگه ثابت و یک لنگه متحرک
دارای یک لنگه ثابت
با توجه به این که عرض بخش ورودی چقدر باشد، نوعی مناسب را در آن بخش جایگذاری می کنند. این نوع درب ها را می توان در هر جایی از بیمارستان و ورودی بخش ها مورد استفاده قرار داد.
انواع دیگری از درب اتوماتیک بیمارستانی برای بخش های مانند داروسازی و آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این درب ها ضریب نفوذ بسیار کمی دارند و به همین علت مانع ورود مواد ریز و گرد و غبار به این بخش های حساس می شوند.
درب های فلزی اتوماتیک که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل وزن بالایی که دارند باید از موتورهای قوی برای حرکت دادن آن ها استفاده شود.
انتخاب، خرید و نصب درب اتوماتیک بیمارستانی و اسلایدینگ
معمولاً خرید لوازم و مصالح مورد نیاز برای بیمارستان به عهده ی بخش پیمانکاری این محیط ها است. انتخاب و خرید درب اتوماتیک بیمارستانی معمولاً در تعداد بالا سفارش و خرید می گردد. قبل از انتخاب درب ها کارشناس متخصص در این مورد بخش های مختلف را بررسی کرده و انواع درب های مورد نیاز را بر اساس نوع بخش و عرض ورودی مشخص کرده و سفارش می دهند.
نصب درب اتوماتیک بیمارستانی و اسلایدینگ که در قسمت های مختلف بیمارستان تعبیه می شوند معمولاً توسط شرکت ها و مراکز فروش این درب ها صورت می گیرد.
بازرسی های دوره ای و تعمیرات این درب ها نیز برخی مواقع و در صورت لزوم صورت می گیرد.خرید درب اتوماتیک بیمارستانی باید توسط مراکز تولید و فروش معتبر صورت گیرد. انتخاب یک برند خوب در کارایی این محصولات تأثیر به سزایی دارد و اگر یک برند خوب و با کیفیت انتخاب گردد، بدون شک عمر کارکرد مفید این درب ها و کارایی مناسب آن ها بیشتر خواهد بود.
دلایل استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی
در کشور های پیشرفته، ده ها سال است که درب اتوماتیک بیمارستانی به عنوان تنها درب مورد استفاده در قسمت های مختلف بیمارستان شناخته می شود. می توان گفت، بیمارستان هایی که از درب اتوماتیک بیمارستانی استفاده نمی کنند، یکی از مولفه های مهم در بخش رعایت بهداشت عمومی و فردی در بیمارستان ها را نادیده می گیرند. در بیمارستان های حرفه ای که در داخل یا خارج از کشور فعالیت می کنند، گاها برای اتاق بیماران نیز از درب اتوماتیک بیمارستانی استفاده می شود. برخی از فواید و مزیت های استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی عبارتند از:
بالا بردن سطح بهداشت در بیمارستان
بیمارستان مکانی است که افراد بیمار حادثه دیده به آن مراجعه می کنند. افراد ممکن است ویروس های مختلفی در بدن خود داشته باشند یا به دلیل تصادفاتی که برایشان پیش آمده است، دارای انواع زخم، بریدگی، سوختگی و... باشند.
این زخم ها منبع بسیاری از عفونت ها و آلودگی ها در بیمارستان است. درب های قدیمی دارای دستگیره هایی هستند که برای باز و بسته کردن درب، باید از آنها استفاده کرد و در واقع آنها را لمس کرد. ممکن است پیش از شما چندین فرد بیمار با میکروب ها یا ویروس های مختلف، دستگیره ی این درب را لمس کرده باشند. اگر نکات بهداشتی را به طور کامل انجام ندهید و دستان خود را به درستی شستشو ندهید، راحت تر از آنچه که فکر کنید،
این ویروس ها و میکروب ها ممکن است از طریق دستگیره ی درب، به بدن شما منتقل شوند و شما را بیمار کنند. درب اتوماتیک بیمارستانی این مشکل را حل کرده است.
در درب اتوماتیک بیمارستانی سنسور هایی تعبیه شده است که با نزدیک شدن افراد به درب، آن را باز کرده و پس از عبور شخص، به صورت خودکار آن را می بندد. در حین استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی، هیچ گونه تماسی با درب برقرار نمی شود که نه تنها در بیمارستان ها، بلکه در بسیاری از اماکن عمومی، حائز اهمیت است. البته به دلیل شرایط خاصی که در بیمارستان ها حاکم است، اهمیت رعایت بهداشت، بسیار بالاست.
با توجه به این که بیمارستان یک محیط حساس است و علاوه بر رعایت بهداشت در آن رفت و آمد زیادی از مردم در قشرهای مختلف صورت می پذیرد، باید سعی شود از ابزاری استفاده گردد که نیاز به استفاده از دست را کمتر کند.با توجه به شیوع ویروس کرونا و همچنین انتقال این ویروس منحوس از طریق برخورد دست با سطوح، از این رو درب اتوماتیک بیمارستانی یک نیاز اساسی برای این محیط است و در زمینه ی رعایت بهداشت مهم هستند.
تردد آسان در بیمارستان برای افرادی که از عصا استفاده می کنند، کودکان، افرادی که بر روی ویلچر هستند و البته افرادی که باید به دلیل شرایط خاصی که دارند، با تخت جا به جا شوند.
عبور و مرور در بیمارستان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. افرادی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند، اصولا دچار بیماری یا حادثه شده اند و توانایی فیزیکی خود را تا حدودی از دست داده اند. بنابراین اینکه بخواهند درب های بیمارستان ها را باز و بسته کنند، گاها برایشان مشکل است. به خصوص افراد معلول، کودکان، افرادی که از ویلچر و عصا استفاده می کنند و افراد این چنینی، معمولا در استفاده از درب های قدیمی، دچار مشکلات بیشتری هستند.
درب اتوماتیک بیمارستانی این مشکل را نیز حل کرده و با باز و بسته شدن خودکار، باعث تردد آسان تمام افراد می شود. این مورد را هم فراموش نکنید که در بسیاری از موارد، پرستاران و خدمه ی بیمارستان، باید افراد را با تخت از بخشی در بیمارستان به بخش دیگر منتقل کنند. در چنین شرایطی درب اتوماتیک بیمارستانی بسیار عبور و مرور را آسان کرده و علاوه بر آن، سرعت انتقال افراد را نیز افزایش می دهد.
در واقع می توان گفت:
رفت و آمد را در بیمارستان که گاهی سرعت در آن ها بسیار مهم است نیز بهینه تر می کنند. در این موارد رفت و آمد بیماران نیز راحت تر صورت می گیرد.
درب اتوماتیک بیمارستانی دارای سنسور هستند و با نزدیک شدن به آن ها به سرعت باز شده و عبور و مرور را راحت و سریع می کنند.
در بخش هایی مانند ICU, CCU که عبور افراد متفرقه ممنوع است می توان از درب اتوماتیک بیمارستانی یک طرفه استفاده کرد که فقط سنسور آن در یک سمت فعال باشد. از این رو هنگام ورود به این بخش ها نیاز به باز شدن از طریق دکمه یا کنترل است و عبور و مرور را می توان با آن کنترل کرد.
صرفه جویی در هزینه های بیمارستان
نصب درب اتوماتیک بیمارستانی می تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند. بسیاری از مواقع، افراد در حین ورود و خروج از درب سالن بیمارستان، فراموش می کنند درب را ببندند. سیستم های گرمایشی و سرمایشی که در بیمارستان روشن هستند، از انرژی برق، گاز یا ... استفاده می کنند.
در صورتی که درب برای مدتی باز بماند انرژی تلف می شود. برای جلوگیری از این مشکل، می توانید اقدام به نصب درب اتوماتیک بیمارستانی کنید که به صورت خودکار، باز و بسته می شوند. هزینه های مصرف انرژی در یک بیمارستان، بسیار بالاست و هر شیوه ای که بتوان به واسطه ی آن، این مصرف بالای انرژی را کاهش داد، باید مورد توجه قرار بگیرد. نصب درب اتوماتیک بیمارستانی یکی از شیوه هایی است که در این راستا مورد استفاده قرار می گیرد.
می توان گفت:
یکی دیگر از مزیت های استفاده از درب اتوماتیک برای بیمارستان ها این است که با نصب درب اتوماتیک بیمارستانی موجب کاهش هزینه ها خواهید شد چرا که استفاده از درب اتوماتیک در محیط های پر رفت و آمد مانند بیمارستان سبب می شود تا درب ها فقط در زمان لازم باز شوند و از هدر رفت انرژی نیز به مقدار زیادی صرفه جویی می شود.
جهت اطلاعات بیشتر می توانید با شرکت دکتر دُر در ارتباط باشید.
نظرات (۰)
ارسال نظر
آدرس
شریعتی، روبروی مترو شریعتی، برج مینا طبقه ۷ واحد ۶
نظرات (۰)